Tot el què et cal saber

Qui som?

Som un grup de joves emprenedores preocupades per la nova dimensió que està adquirint la cultura i, sobretot, pel que es considera que és cultura avui en dia. No volem menysprear cap producció que es pugui autoanomenar “cultural”, però sí que volem posar de manifest el que per a nosaltres són els valors reals de la cultura, els que ens fan créixer com a societat. Per això, en un moment com l’actual, volem ajudar a noves manifestacions artístiques, noves expressions culturals amb la finalitat que puguin ser recolzades des d’un bon començament per poder-se materialitzar i produir finalment.

Què volem fer?

Volem mostrar nous projectes que posin de manifest diversos valors culturals i ajudar-los a aconseguir finançament, visibilitat i col·laboracions o sinèrgies. La plataforma serveix per a fer una primera presa de contacte entre els projectes i el públic i funciona com a termòmetre del panorama cultural contemporani on es valora qualitativament cada projecte. D’aquesta manera impulsem noves idees i aconseguim que surtin a la llum produccions que queden lluny de les cadenes convencionals i responen a allò que per a nosaltres és la cultura.

 Com ho farem?

En aquest bloc podràs trobar una selecció de projectes que considerem de qualitat en funció a una sèrie de criteris. Aquests projectes participaràn al a mostra que es realitzarà el proper 7 de juny al Centre Cultural Albareda a partir de les 17h.

Per participar de forma aciva tens dues opcions:

  • Col·laborar a la campanya crowfunding de Verkami que estem portant a terme: pots fer aportacions a Verkami a partir de 5€. Segons el tipu d’aportacions existèixen una sèrie de recompenses a més de la possibilitat d’adquirir fitxes per la mostra.

El sistema de fitxes és un joc de micromecenatge presencial: cada fitxa té un valor de 1€ i el dia de la mostra l’usuari podrà repartir-les entre els diferents projectes que participin segons el seu criteri personal. La idea és que qualsvol persona pugui convertir-se en mecenes culturals, ja sabeu, it’s up to you!

  • Vine directament el dia 7 de juny, passa una tarda agradable envoltat de música, teatre i bon ambient. Gaudeix dels projectes, adquireix les fitxes que vulguis i reparteix-les com creguis convenient.

Per altre banda, el 7 de juny pot ser el moment de col·laborar en els projectes en forma d’espècies, oferint temps, recursos i habilitats específiques: hi haurà una bústia per a cada projecte, on tothom qui vulgui podrà deixar-hi notes, contactes, observacions, etc.

Valors que defensem

Creativitat és el resultat de deixar-se anar, d’exprèmer el cervell, d’associar idees, d’atrevir-se, d’abandonar la  vergonya, de llençar-se a la piscina per refrescar-se i trobar una aigua diferent a l’envassada.

Participació creiem en una cultura que implica els seus públics, que fa que t’aixequis de la butaca i formis part del projecte, que confia en tothom perquè es converteixi en creador i que dóna l’oportunitat de  ser protagonista i no només consumidor.

Sostenibilitat social i econòmica respon a la crisi actual, però també a un canvi de paradigma que aposta pels petits projectes, pel treball en xarxa i per aprofitar els recursos i el patrimoni existent. Els grans equipaments ja estan construïts i els grans pressupostos són  insostenibles, per això calen nous plantejaments i maneres de fer que garanteixin una cultura sostenible i responsable.

Diversitat expressiva sorgeix de la suma de molts, de tots, en realitat. Significa trencar barreres i fronteres, obrir la ment, canviar la monocromia per la policromia per aconseguir un present i un futur molt més ric.


Cohesió social consisteix en compartir, en incloure, en fer sumes en comptes de restes per trobar allò que ens uneix i oblidar el què ens separa. La cultura és col·lectiva o no és, perquè ens permet emocionar-nos i sentir que no estem sols.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s